top of page

Студенти-комп'ютерщики взяли участь у науково-практичній інтернет-конференції

27 листопада 2020 року студенти Кам’янського державного енергетичного технікуму комісії комп’ютерних дисциплін взяли участь у ІІІ Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених «Інформаційно-комп'ютерні технології: стан, досягнення та перспективи розвитку», м. Житомир.


Метою конференції є сприяння розширенню та зміцненню зв'язків між провідними навчальними та науково-дослідницькими закладами, обмін науковою інформацією та досвідом; обговорення проблем i визначення перспектив розвитку галузі інформаційно-комп’ютерних технологій, результатів використання сучасних методів, засобів моделювання та автоматизації в задачах промисловості та наукових досліджень. Цьогорічне проведення конференції відбувалося з використанням технічних засобів відеозв’язку.


В секції 1 – Математичне моделювання та розробка програмного забезпечення – взяв участь студент групи КН-18-1/9 Карнізов Ярослав, керівник Петренко Ю.О., з доповіддю «Telegram Bot для дистанційного управління ПК».


Бот був створений власноруч за допомогою мови програмування Python для дистанційного управління ПК. Зв’язкою між програмою та Telegram виступає офіціальна бібліотека TelegramBotAPI (telebot). У боті було написано більш ніж 200 строк коду і використано 9 бібліотек.Для того, щоб створити бота в Telegram, треба отримати API-ключ, який дається в офіційному боті @BotFather, також тут вводиться унікальний id та «нікнейм» створюємого бота.


В секції 5 – Інформаційно-комунікаційні технології в освіті – взяли участь студенти групи КІ-19-1/9 Кондратенко Владислав і Лейко Ярослав, керівник Дорожка Т.М., з доповіддю «Створення моделі левітрону за допомогою плати Arduino при вивченні явища акустичної левітації».


Було створено прототип ультразвукового левітрону. Для побудови пристрою було використано платформу ArduinoNano, підсилювач сигналу та ультразвукові акустичні головки. Принцип дії пристрою полягає у тому, що звукові головки видають звук певної частоти і створюють стоячу хвилю, на вузлах якої можна розмістити деякі невеликі предмети, які почнуть левітувати під дією звукового поля. Для контролеру було написано код на високорівневій мові програмування С++.Більше двадцяти рядків коду дозволяли проєкту правильно функціонувати.


Матеріали посту підготували Петренко Ю.О., Дорожка Т.М.

66 переглядів
bottom of page