top of page

ВІДКРИТЕ БІНАРНЕ ЗАСІДАННЯ ГУРТКІВ «GEOLIFE» ТА «НЬЮТОН» ЗА ТЕМОЮ: «НА ЧОРНОБИЛЬ ЖУРАВЛІ ЛЕТІЛИ»


26 квітня 2023 року відзначаються 37-і роковини аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою в історії катастрофою в ядерній енергетиці. Аварія забрала життя тисяч людей і завдала непоправної шкоди екології Європи. З того часу в цей день в Україні щороку вшановують усіх людей, хто загинув чи постраждав від цієї катастрофи, а також шанують ліквідаторів наслідків аварії.


26 квітня 1986 року, одна з найскорботніших дат в історії нашого народу, спогади про яку, ще довго будуть пронизувати наші серця гострим болем. У 37-му річницю аварії на Чорнобильській АЕС, ми вшановуємо подвиг кожного, хто захищав світ від радіації. Ми дякуємо всім, хто боровся з вогнем і розчищав завали на станції, евакуював людей, надавав медичну допомогу.


І зараз, на жаль, Росія продовжує ядерний тероризм та створює нові загрози на атомних об’єктах. Свідомо обстрілює та захоплює їх. Увесь світ має об’єднатися для того, аби не дати ані найменшої можливості повторитися непоправній трагедії.


26 квітня 2023 року відбулося ВІДКРИТЕ БІНАРНЕ ЗАСІДАННЯ ГУРТКІВ «GEOLIFE» ТА «НЬЮТОН» ЗА ТЕМОЮ: «НА ЧОРНОБИЛЬ ЖУРАВЛІ ЛЕТІЛИ» серед здобувачів освіти І-ІІ курсів.


На заході було узагальнено та систематизовано знання щодо причин, масштабів та наслідків страшної трагедії. В ході виконання інтерактивної вправи «Чи знаєте ви історію Чорнобильської катастрофи?» гуртківці продемонстрували свої знання щодо історичних подій та вважливих причин виникнення катастрофи.


Студент ІІ курсу Сорочак Денис виступив з доповіддю за темою: «Причини Чорнобильської аварії та її наслідки». Про екологічні наслідки та масштаби катастрофи розповів студент І курсу Маркін Сергій під час доповіді за темою: «Екологічні наслідки катастрофи».


Здобувачі освіти переглянули цікаві відео, а саме: «Дзвінок в пожежну частину», Зд-відео «атомна електростанція», анімаційне відео «Як працює АЕС?», «Прип’ять до і після» та ін.


Узагальнили засвоєнні знання за допомогою карткової гри: «Найчастіші запитання про Чорнобиль», відповівши на важливі запитання «Чи знайшли винних в трагедії на ЧАЕС», «Чи спричинила трагедія мутацію флори та фауни?», «Чи можна було уникнути вибуху?», «Як швидко люди помирали від променевої хвороби?» та ін.


Під час практичного завдання здобувачі освіти продемонстрували знання щодо діючих АЕС на території України. Адже, сьогодні ми маємо не лише згадувати про Чорнобильську катастрофу як про подію минулого, а й пам’ятати про нинішню небезпеку, яка загрожує не лише Україні, а й усьому людству, у разі безвідповідального ставлення до ядерної енергетики, і про ту відповідальність, яку ми несемо перед майбутніми поколіннями за збереження нашого світу.


Матеріали посту підготували керівник гуртка «GeoLife» Тетяна БАБІЄВА та керівник гуртка «Ньютон» Алла ГОБОВА

82 перегляди

Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page