top of page

Виховний проєкт "Скажімо булінгу НІ!"


Cеред здобувачів освіти останнім часом надзвичайно загострилася проблема насильства, довготривалих агресивних проявів та третирування у міжособистісних стосунках підлітків.


Булінг (builying, від англ.buily – хуліган, забіяка, грубіян, насильник) визначається як пригноблення, дискримінація, цькування. Булінг – це соціальне явище, характерне переважно для організованих дитячих колективів, у першу чергу, закладів освіти.


Протидія булінгу – це боротьба з однією з найпоширеніших проблем, з якими доводиться зіштовхуватися учням, викладачам і батькам у всьому світі. Організація Об’єднаних Націй визнала епідемію залякування і цькування. Україна теж приєдналась до цієї кампанії боротьби з булінгом. Адже наша країна входить до 10-ти європейських країн з найвищим рівнем булінгу. Зважаючи на серйозність і масштаб проблеми, Україна почала робити рішучі кроки для її вирішення.


Здобувачі освіти групи КІ-20-1/9 теж приєдналась до кампанії протидії булінгу і створили проєкт «Скажімо булінгу ні». Мета проєкту полягала у створенні ефективної системи профілактики негативних тенденцій серед підлітків та формуванні позитивного досвіду проведення вільного часу.


Завдання проєкту:

- дослідження поняття булінгу, вивчення його структури і форм;

- ознайомлення з питаннями законодавчої бази з протидії булінгу;

- превенція негативних явищ серед підлітків;

- попередження ускладнення уже наявних проблем;

- створення сприятливих соціально-педагогічних умов, за яких підлітки можуть усвідомити важливість збереження позитивного мікроклімату у закладі освіти.



Матеріали посту підготувала Божкевич Я.Б., керівник навчальної групи КІ-20-1/9



89 переглядів
bottom of page