top of page

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Вже традиційно здобувачі освіти та викладачі коледжу долучаються до Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства», яка проходить з 25 листопада по 10 грудня.


27 листопада в групі КН-23-1/9 відбулося заняття з елементами тренінгу «Зупини насильство». Здобувачі освіти розбирали всі види насильства, визначали ознаки кожного. Протягом заняття ділилися життєвим досвідом, обговорювали ситуації, як уникнути насилля та куди звертатися у разі його застосування.

27 листопада в групі ЕК-23-1/9 відбулося заняття «Сексуальне насильство над дітьми – недопустиме». Дівчата з’ясували, що таке сексуальне насилля, розібрали ситуації та проговорили прояви відповідальної і безвідповідальної статевої поведінки. Згідно з законодавчими документами закріпили свої права та обов’язки з цього питання.


28 листопада в групі БД-23-1/9 відбулася година спілкування «Виявлення маніпуляції. Як протистояти негативному комунікативному спілкуванню». Практичний психолог коледжу Стец М.А. нагадала здобувачам освіти, що таке маніпуляції, як себе відчуваємо під час маніпулятивного спілкування. Розібрали причини маніпулювання та трюки маніпулятора. Пограли в гру «Відкрите спілкування» та наостанок написали лист побажань.


29 листопада у гуртожитку коледжу відбулась бесіда «Зупини насильство. Як вміти себе захистити від насильства». Проводила захід практичний психолог Стец М.А. Бесіда пройшла на одному подиху. Здобувачі освіти були обізнані та активні, розбирали ситуації з досвіду, надавали поради з питання уникнення всіх видів насилля.

До Всесвітнього дня боротьби з корупцією, який відзначається 9 грудня, керівники груп ЕК-21-1/9, ЕК-20-1/9 та ЕТ-22-1/9 4 грудня провели виховні годині на тему «Антикорупційний урок 2: Що таке корупція?». Здобувачі освіти з’ясували, що є корупцією, які її види, яка відповідальність визначена за корупційну діяльність.

Керівник групи ОД-22 Геєр І.О. 4 грудня провела виховну годину «Правові основи працевлаштування. Що потрібно знати студенту-випускнику» до Міжнародного дня прав людини, яке щорічно відзначають 10 грудня. Здобувачам освіти груп ОД-22 та БД-23-1/11 надали рекомендації щодо пошуку роботи, оформлення офіційних документів при працевлаштуванні, написання резюме. Психолог коледжу Стец М.А. надала практичні поради, як поводити себе на співбесіді.


НАГАДУЄМО! Якщо ви стали свідком чи зіткнулися з насильством, звертайтеся:

· 102 – номер екстреного виклику поліції;

· 15-47 – урядова гаряча лінія з протидії домашньому насильству;

· 116 111 або 0 800 500 225 – Національна гаряча лінія для дітей та молоді;

· 116 123 або 0 800 500 335 – Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства.


Матеріали посту підготували Яна БОЖКЕВИЧ та Марина СТЕЦ.

Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page