top of page

8 травня в Україні відзначають День памяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні


Цього дня в 1945 році нацистська Німеччина підписала Акт про капітуляцію перед союзниками з Антигітлерівської коаліції: США, Британією, СРСР та Францією. Друга світова війна стала одним з наймасштабніших збройних конфліктів в історії людства: загинуло, за різними оцінками, від 50 до 85 мільйонів людей. Втрати українців у Другій світовій – 5 мільйонів цивільних та 3 мільйони військових.

Відзначати День памʼяті та примирення 8 травня – європейська традиція памʼятання про Другу світову війну, яку українська держава послідовно впроваджує після Революції гідності. Це означає, що ми вшановуємо всіх, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв, беремо до уваги всі аспекти війни, акцентуємо на її людському вимірі та завданих стражданнях.

З нагоди Дня пам’яті та примирення студенти груп КН-23-1/9, БД-23-1/11 та ЕТ-21-2/9 презентували виховний захід, де розповіли про внесок українців у перемогу  в Другій світовій війні, нагадали про символ цього свята «червоний мак» і провели аналогію сучасної російсько-української війни з Другою світовою. Ми ніколи не забудемо про цю трагічну сторінку української історії і пам’ятатимемо тих, кому завдячуємо своїм життям. Шануймо кожного, хто боровся і бореться за мир у нашому світі!

 



Матеріали посту підготували Яна БОЖКЕВИЧ, Альона НЕХАЄВА, Валерія КОВАЛЕНКО, Артем РОБАК.

36 переглядів

Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page