top of page

ЕКСКУРСІЯ ДО ДИТЯЧОГО ЕКОЛОГІЧНОГО ЦЕНТРУ М.КАМ’ЯНСЬКЕ



09.05.2023 року здобувачі освіти І курсів (гр. КІ-22, БД-22, ЕК-22) відвідали КЗ «Дитячий екологічний центр» Кам’янської міської ради.


Екологічний центр - справжня зелена перлина з дендрарієм, альпінаріями, штучною водоймою та квітниками безперервного цвітіння серед промислового міста.


В Дитячому екологічному центрі вже 25 років працює Міжшкільний екологічний музей. Експозиція музею відповідає сучасним науковим і естетичним вимогам, налічує 3531 справжніх експонатів (43 включені до Музейного фонду України), які розташовані в п’яти залах музею.


Наші студенти, набули важливі і корисні знання, побувавши у 5 залах екоцентру:


Зала №1 «Природа і первісна людина». Демонструються справжні експонати: відбитки рослин і безхребетних тварин на камені, закам'янілі рештки трилобітів, белемнітів, молюсків, зуби викопної акули, кістки великих тварин – мамонта, шляхетного оленя, бізона.


Зала № 2 «Розвиток землеробства на Дніпропетровщині» – в цій залі розкриваються етнографічні особливості краю XVIII-XX ст. та виникнення екологічних порушень в землеробстві, проблеми вирощування зерна та їх вирішення за допомогою генетики та селекції.


Зала №3 «Проблема харчування – екологічна проблема» – розкривається історія розвитку хліборобства з давнини до сьогодення. Представлені гербарії зернових культур (пшениця, рис, гречка, просо, овес, жито).


Зала № 4 «Екологічний стан м. Кам’янське». В експозиції представлені мінерали, гірські породи та корисні копалини Дніпропетровської області. Демонструється вплив промислових підприємств міста на навколишнє середовище та стан здоров'я населення.


Зала №5 «Дніпропетровщина заповідна» – знайомить з природно-заповідним фондом Дніпропетровщини, з дивовижним світом рослин і тварин, зміною ландшафтів.


Кожна людина має бути екологічно освіченою, а серце і розум повинні бути одухотворені любов'ю до всього живого.



Матеріали посту підготувала викладачка географії, керівник гуртка «GeoLife» Тетяна БАБІЄВА


151 перегляд

Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page