top of page

IV студентська конференція з екології «Земля не нам належить – ми Землі!»

6 травня 2021 року традиційно на базі нашого технікуму відбулася IV Всеукраїнська студентська конференція з екології на тему: «Земля не нам належить – ми Землі!».


Конференція проводилася з метою поширення ідей екологічного безпечного майбутнього серед здобувачів освіти, опанування сучасних підходів до вирішення екологічних проблем, методів та технологій гео-екологічних досліджень, формування фахівців нового типу.


В роботі конференції взяли участь представники шкіл, ліцеїв, технікумів та коледжів з різних куточків нашої країни: Кам’янського, Дніпра, Запоріжжя, Кривого Рогу, Білої Церкви (Київська область), Ужгороду, Сум, Чернігова, м. Бобринець (Кіровоградська область).


Доповіді учасників оцінювало компетентне журі:

  • Павличенко Артем Володимирович – доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри екології та технологій захисту навколишнього середовища НТУ «Дніпровська політехніка».

  • Пікареня Дмитро Сергійович – Професор кафедри екології і економіки довкілля ТУ «Метінвест Політехніка».

  • Чеверда Світлана Степанівна – головний спеціаліст відділу природоохоронних програм та екобезпеки управління екології та природних ресурсів Кам’янської міської ради.

Тематика робіт була дуже цікавою і різномантіною: роль захисної маски в сучасному світі, тверді побутові відходи: екологічні проблеми та шляхи їх вирішення, місто Кам'янське – заручник колишньої світової ядерної гонки озброєнь, дослідження явища «цвітіння» води річки Дніпро в місті Кам’янське, екологія і війна, дослідження якості шоколадних виробів, екологічний стан України та регіонів, розробка приладу контролю стадій дозрівання компосту на основі платформи Arduino, чи безпечні паперові чеки для довкілля та інші.


Всі учасники були активними задавали цікаві запитання, дискутували.


За результатами роботи конференції буде надрукований збірник тез. Учасники будуть відмічені дипломами за високий рівень доповіді та участь у роботі конференції. Керівники отримають сертифікати з вказанням фактичного часу роботи конференції.


Я пишаюся нашою молоддю, яка піднімає актуальні питання з вирішення екологічних проблем і маю надію зустрітися за кращих умов.





Матеріали посту підготувала Бочка Л.Ф.

99 переглядів
bottom of page