top of page

Студенти-екологи взяли участь в інформаційній кампанії «Крок до Безпеки»


24 лютого студенти-екологи взяли участь в інформаційній кампанії «Крок до Безпеки. Це кампанія з радіаційної обізнаності та контролю над нерозповсюдженням радіоактивних матеріалів, зокрема покинутих джерел іонізуючого випромінювання. Її основною метою є підвищення рівня обізнаності населення щодо правил радіаційної безпеки.


«Вісім міст змогли потрапити у безкоштовний пілотний проєкт і Кам’янське – одне з них», – про це повідомили в Департаменті екології та природних ресурсів міської ради.


Зазначений захід проходив в два етапи:

  • 23 лютого – фахівці проводили необхідні дослідження територій, об’єктів, майна, де були виявленні припущення про наявність радіоактивних предметів та випромінювання.

  • 24 лютого – на майдані Калнишевського була розміщена локація, де кожен з охочий міг провести замір речей та предметів, які позначені знаком радіаційної небезпеки.

Фахівцями була проведена роз’яснювальна робота стосовно впливу радіаційних об’єктів та наголосили про небезпеку та наслідки контактів з ними, а наші екологи змогли детально ознайомилися з сучасними приладами дозиметрії, програмами, які допомагають контролювати та аналізувати радіаційний стан територій. Вони власноруч виконували заміри за допомогою тестових зразків та знайшли багато відповідей на свої запитання, які їх турбували.


Матеріали посту підготувала Судак О.П.

96 переглядів
bottom of page