top of page

Виховний проєкт. Урок історичної пам’яті «Осінь 1943 року в історії міста Кам’янське».

В цьому році український народ буде відзначати 8 травня День пам’яті та примирення. В цей день все прогресивне людство вшановує пам’ять тих, хто боровся з фашизмом під час Другої світової війни.


Відзначати День пам’яті та примирення 8 травня – європейська традиція, яку українська держава послідовно впроваджує після 2014 року. Це означає, що ми вшановуємо всіх, хто боровся з нацизмом та відмовляємось від радянського минулого, акцентуємо увагу на людському вимірі завданих страждань.


Сучасні події наклали відбиток на ставлення українців до святкування Дня перемоги 9 травня. Згідно опитуванням, яке провів в січні 2023 року Київський міжнародний інститут соціології, 62% українців підтримують відзначення саме Дня пам’яті та примирення 8 травня. Підтримка відзначення 9 Травня як Дня перемоги над фашизмом скоротилась до 22%. Більше половини опитаних респондентів вважають, що необхідно вшановувати всіх, хто постраждав під час Другої світової війни.


Цей день встановлений задля вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску у перемогу країн Антигітлерівської коаліції, висловлення поваги всім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті загиблих


Виховний проєкт підготували:

Гр. ЕК-21-1/9 – керівник навчальної групи Світлана ПОНАЙДА.

Гр. БД-21-1/9 – керівник навчальної групи Марина ХРІДОЧКІНА

49 переглядів

Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page