top of page

Виховний проєкт «Молодь та інтернет: плюси і мінуси співіснування»


10 лютого 2020 року студенти гр. КІ-17-1/9 (куратор Петренко Ю.О.) презентували виховний проєкт «Молодь та інтернет: плюси і мінуси співіснування», присвячений Дню безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету», який визначають у всьому світі у другий вівторок лютого кожного року.


Мета заходу:

  • розширити й поглибити знання про Інтернет;

  • дослідити позитивні і негативні наслідки Інтернету;

  • сприяти обізнаності студентів про небезпеки, які існують в Інтернеті та соціальних мережах і про шляхи їх подолання;

  • мотивувати поширювати цю інформацію у своєму середовищі;

  • виховувати інформаційну культуру студентів.

На сьогодні в Україні проблема безпеки в Інтернеті постала особливо гостро. Аудиторія користувачів всесвітньої мережі дедалі розширюється, і її переважну частину становлять діти та підлітки, які не усвідомлюють повністю загроз, що можуть чекати у віртуальному просторі.


Здобувачі освіті третього курсу за освітньо-професійною програмою «Комп’ютерна інженерія» провели власне дослідження інтернет-залежності студентів Кам’янського державного енергетичного технікуму. Досліджуваним пропонувалось пройти тест за методикою Кімберлі Янга на визначення інтернет-залежності. Результати показали, що 81% опитаних студентів є звичайними користувачами, які повністю контролюють свій час та дії в мережі. Проте у 19% студентів було виявлено середній рівень інтернет-залежності. Оскільки, як вказує К. Янг, інтернет-залежність − це нехімічна залежність і не призводить до руйнування організму – її складно одразу помітити та діагностувати. Тому слід завжди бути уважним не тільки до себе та своїх звичок, які стосуються проведення часу у Всесвітній мережі, а й до оточуючих нас людей, щоб вчасно попередити виникнення Інтернет-адикції.


Цілком ймовірно, що у найближчому майбутньому Всесвітня мережа повністю замінить усі інші засоби зв’язку. Так давайте зупинимось на мить і замислимось, чи дійсно ми хочемо провести усе життя у віртуальному світі? Бачити аватарки – замість живих облич, смайлики – замість живих посмішок. В решті решт як та на що витрачати власний час – це вільний вибір кожного. Але пам’ятайте, що Інтернет – це лише інструмент, яким Ви користуєтесь. Вчиться користуватись Інтернетом із розумом, а краще – знайдіть себе в реальному житті та станьте в ньому авторитетною та вагомою людиною.


Матеріали посту підготувала Петренко Ю.О.

201 перегляд

Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page