top of page

Виховний проєкт «Ми козацького роду!»


Важко переоцінити роль козацтва в історії українського народу!


14 жовтня — День українського козацтва відзначається в Україні відповідно до Указу Президента України від 07 серпня 1999 року № 966/99.


І водночас у цей день відзначаються свята: Покрова Пресвятої Богородиці, День захисників і захисниць України.


Саме виникнення козацтва допомогло консолідувати українців в боротьбі проти численних ворогів, які в ХУ–ХУІІ століттях неодноразово намагалися завоювати українські землі. Фундаментом всього українського козацтва була Запорізька Січ. Це був політичний центр республіки. Гетьмани Запорізької Січі мали великі урядові повноваження. Вони захищали землі і народ від зовнішнього ворога, вели міжнародні переговори від імені народу, вирішували глобальні питання, що стосувалися загального розвитку держави.


Зазначене свято встановлено, враховуючи історичне значення й заслуги козацтва в утвердженні української державності та його вагомий внесок у сучасний процес державотворення. Унікальність нашої історії і нашого народу полягає в тому, що в козацтві виявився творчий і волелюбний дух наших предків. Багато хто з нас сьогодні має козацькі прізвища. Через козацтво створювалася наша історія, і кожен з нас не тільки причетний, а й відповідальний за неї.


Саме тому, напередодні свята, група КІ-19-1/9 підготувала та презентувала виховний проєкт «Ми козацького роду!». Метою проєкту було досконало вивчити минуле запорізьких козаків, цікаві історичні факти про них. Розвивати інтерес до вивчення історії козацтва на Дніпропетровщині. Вивчити основні напрями розвитку сучасного козацького руху в Україні.



Матеріали посту підготувала Стец М.А.


89 переглядів
Про коледж
Ми в соцмережі

Кам`янський енергетичний фаховий коледж - це заклад фахової передвищої освіти  Дніпропетровської області.

Сьогодні коледж є одним з найавторитетніших закладів регіону з підготовки висококваліфікованих фахівців  за п`ятьма спеціальностями.

  • Facebook
Контакти

51918, Дніпропетровська обл.

м. Кам`янське, вул. Енергетиків, 36

тел. (096) 482-32-92

E-mail: det_dndz@ukr.net

  • Telegram
childhotline_logo-q37khj9fufvtvxj43gv0igxynkv7i56p2xvfbp7sao.png
min-ukr-osvita_edited_edited_edited_edit
logo_edbo.png
Verkhovna_Rada_(UK_logo,_2023).png

© 2019 ­- 2024  Кам`янський енергетичний фаховий коледж

bottom of page