top of page

Виховний проєкт «Загроза людству COVID-19»


Більше року тому Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила у світі пандемію через нову інфекційну хворобу Covid-19. Назвати конкретну дату виникнення нового коронавірусу у світі – важко. Досі немає даних про те, хто був "нульовим" пацієнтом і звідки поширився вірус. При цьому першою датою, коли зафіксували нову коронавірусну хворобу у Китаї, вважають 17 листопада.


Як виник COVID-19

У грудні 2019 року ВООЗ отримала інформацію про випадки вірусної пневмонії в китайському місті Ухань. Вірус походить з великої родини коронавірусів, які можуть спричиняти як легкі захворювання типу застуди, так і серйозні, як, наприклад, атипова пневмонія.

У лютому 2020 року захворювання, спричинене новим коронавірусом, отримало офіційну назву – COVID-19. Найменування розшифровується як Corona Virus Disease 19 (Коронарнавірусна хвороба 19).

У березні 2020 року ВООЗ оголосила у світі пандемію, в зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції. У будь-якому випадку, більше року тому в цей період почав поширюватися вірус, який нині перетворився у світову пандемію і змінив сучасне життя.


Уряд України вперше запровадив загальнонаціональний карантин. Паралельно обмеження вводили й інші країни, закриваючи кордони, магазини, ресторани, церкви та ТРЦ.

Уже рік українці позбавлені можливості вільно виїжджати за кордон, а часом – і вільно пересуватися всередині країни. Захисні маски, антисептики, робочі відеоконференції та онлайн-навчання стали буденністю.


Уже ніхто не сумнівається в тому, що життя після пандемії більше не буде таким, як раніше, адже увесь світ живе за новими правилами понад рік. Пандемія призвела до серйозних глобальних соціально-економічних наслідків.


COVID-19 у світі

Кількість хворих на COVID-19 у світі перевищила 120 мільйонів. Підтверджено 2 659 765 смерті від COVID-19. Але нажаль, ці данні постійно змінюються. Понад 96,5 мільйонів хворих вже вилікувалися.


Лідерами за кількістю виявлених випадків інфікування COVID-19 залишаються США (30 043 662), Бразилія (11 439 250) та Індія (11 358 644).


COVID-19 в Україні

Від початку епідемії в Україні захворіли 1 451 744 особи, одужали — 1 219 773, померли — 28 158.


Не дотримання медичних рекомендацій та індивідуальних заходів безпеки, порушення карантинних мір – це основна причина високих темпів поширення хвороби.

Група БД-18-1/9 (куратор Геєр І.О.) підготували виховний проєкт на тему «Загроза людству COVID-19».

Матеріали посту підготувала Геєр І.О.

110 переглядів
bottom of page