top of page

Виховний проєкт «Досліджуємо здоров’я нації»

Здоров’я – одна з найважливіших людських цінностей, безцінне надбання, від якої залежить щастя і благополуччя кожної людини, а також суспільства в цілому. Людство з давніх-давен усвідомило ціну здоров’я і присвячує цій темі мудрі думки, які слугують засобом передачі знань і досвіду старшого покоління молодшому. Коли розуміємо цінність здоров’я та руйнівні наслідки хвороб, тоді починаємо замислюватись про необхідність дбайливого ставлення до власного здоров’я.


У зв’язку з погіршенням стану здоров’я в нашій країні проблема збереження та зміцнення його у студентської молоді, набула особливої актуальності. Це пов’язано з тим, що на даний час близько 80% студентів мають серйозні відхилення у стані здоров’я.


Тому у нашому технікуму розпочато проєкт «Досліджуємо здоров’я нації». Нам необхідно зрозуміти, чому це відбувається? А тому, що молодь дуже часто нехтує здоровим способом життя, а також тому, що знання про значний вплив здорового способу життя у більшості молодих людей ще не стали їхніми переконаннями, а величезна цінність здоров’я – достатньою мотивацією для його збереження. Молоде покоління повинно усвідомити цінність здоров’я, важливу роль фізичного виховання, необхідність систематично виконувати фізичні вправи та свій дозвіл проводити займаючись улюбленим видом спорту, а не сидячи за моніторами ком’ютерів, гаджетів та ігровими приставками . Здорова молодь – це скарб нації, основа її могутності та процвітання. В свою чергу державні інститути повинні більше уваги приділяти заходам з пропагування здорового способу життя молоді, фінансуванню та будівництву сучасних спортивних об’єктів бо це основа для формування здорового молодого покоління та людей старшого віку, які зможуть подовжити своє активне довголіття. На додаток, згадаємо слова давньогрецького філософа Сократа: «Перша сходинка до щастя – це здоров’я». Доведено, що щасливі люди на 18% живуть довше, ніж ті, хто не відчуває щастя! Тож бажаємо всім бути здоровими та щасливими! Отже все у ваших руках!


Над проєктом працювали студенти груп ЕТ-19-1/9 (куратор Жук О.Г.) та ЕТ-19-2/9 (куратор Павлюченко О.В.)



Матеріали посту підготували Жук О.Г., Павлюченко О.В.

119 переглядів
bottom of page