top of page

Виховний проєкт «Булінг в студентському середовищі. Запобігання»


До Всеукраїнського тижня права студенти гр. ЕТ-18-2/9 (куратор Панчоха В.А.) підготували виховний проєкт на тему «Булінг в студентському середовищі. Запобігання».


Одна з проблем, яка стала актуальною — поширене цькування (булінг) серед здобувачів, ситуації, коли один підліток чи група підлітків ображають, цькують, б'ють іншого підлітка.


Прийняття 18 грудня 2018 року Верховною Радою України Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії булінгу тягне за собою ряд змін у вирішенні зазначеної проблеми.


Так, визначено законодавчо поняття булінг, внесено зміни до Кодексу про адміністративні правопорушення України та Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», «Про позашкільну освіту», «Про професійну (професійно-технічну) освіту», «Про вищу освіту».

Поради батькам

Звертайте увагу на поведінку та настрій своїх дітей, їх фізичний та психічний стан. Можливо, ваша підтримка - це найперше, чого дитина потребує. Якщо ви виявили проблему, пов'язану з булінгом (вашу дитину б'ють чи ображають у школі) звертайтесь:

  • з заявою до поліції та закладів охорони здоров’я з фіксацією побоїв,

  • до директора закладу освіти (письмово, звернення надавайте секретарю із зазначенням вхідного номера на вашому примірнику).

Відповідальність

Запам'ятайте самі та навчіть свою дитину про відповідальність за заподіяння шкоди іншій особі.


До адміністративної відповідальності притягуються з 16 років, а до того відповідальність за вчинки дітей несуть їхні батьки.


Булінг – штраф 850-3400 грн., громадські роботи від 40 до 100 год. (ст.173-4 КУпАП).



Матеріали посту підготувала Панчоха В.А.

194 перегляди

Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page