top of page

Виховний проєкт «СНІДу – Ні! Не залишимось байдужими»


1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом. СНІД – одна з найважливіших і трагічних проблем, що виникли перед людством наприкінці XX сторіччя.


Всесвітній день боротьби зі СНІДом уперше відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров’я всіх країн пролунав заклик до соціальної терпимості та поширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІДу.


З того часу вся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема.


Символом боротьби зі СНІДом є червона стрічка, жодна акція не обходиться зараз без неї. Ця стрічка як символ розуміння СНІДу була задумана весною 1991 року.


Вірус імунодефіциту був офіційно відкритий у червні 1981 року в Центрі контролю захворювань Сполучених Штатів Америки. Синдром набутого імунодефіциту в останні десятиліття поширюється зі швидкістю епідемії.


СНІД в Україні


Точна кількість ВІЛ-інфікованих в Україні невідома.


За даними ООН, поширення епідемії СНІДу у світі в цілому сповільнилося. За останні 5 років кількість виявлених випадків зараження ВІЛ/СНІД скоротилась на 20 %. Натомість в Україні серед країн Східної Європи та Центральної Азії ступінь поширеності ВІЛ/СНІДу найвищий.


Щоденно в Україні ВІЛ-інфікується 48 осіб, діагноз СНІД ставлять 12 людям, а помирають від СНІДу – восьмеро. Також в Україні зростає кількість ВІЛ-інфікованих жінок.

Певну частину ВІЛ-інфікованих становлять підлітки віком від 15 до 17 років.


Серед ВІЛ-інфікованих підлітків 75% хлопців і 25% дівчат.


Слабка поінформованість про шляхи передачі інфекції – це основна причина високих темпів поширення хвороби.


Група БД-17-1/9 (куратор Нехаєва А.Г.) підготували виховний проєкт на тему «СНІДу – Ні! Не залишимось байдужими».



Матеріали посту підготувала Нехаєва А.Г.

238 переглядів

Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page