top of page

Виховний проєкт «Волонтерський рух у Кам’янському»


5 грудня людство відмічає міжнародний День волонтерів і добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку, а 8 грудня –День благодійності в Україні.


Волонтерство – це фундамент громадянського суспільства, без участі волонтерів важко уявити громадські організації й благодійність взагалі. В Україні історія волонтерства нараховує понад сто років. Першими вітчизняними волонтерами вважаються представники Червоного Хреста, який організовував добровільний запис у сестри милосердя для шпиталів та лікарень для бідних.


Волонтер (від лат. «voluntarius» – воля, бажання, від англ. «voluntary» – добровільний, доброволець, йти добровільно) – це особа, яка за власним бажанням допомагає іншим. З 2011 року Україна має спеціальний закон, який регулює діяльність волонтерів- це Закон України «Про волонтерську діяльність», який визначає волонтерську діяльність як добровільну, безкорисливу, соціально спрямовану, неприбуткову, шляхом безоплатної роботи та послуг.


23 квітня 2003 року Кабінетом Міністрів України було видано Розпорядження «Про утворення Координаційної ради з питань розвитку та підтримки волонтерського руху», а 15 травня 2011 року набув чинності Закон України «Про волонтерську діяльність», який регулює відносини, пов'язані з провадженням волонтерської діяльності в Україні.


На даний час волонтерський рух став рушійною силою для розвитку країни.

Наше місто бере активну участь у волонтерській діяльності. Це, насамперед, громадське об’єднання «Патріот-2015», кам’янська жіноча сотня.


Ми завжди приймаємо участь в акціях доброти і милосердя та у щорічних вітаннях з Днем святого Миколая. Декілька років поспіль ми беремо участь у новорічній всеукраїнській акції «Подаруй диво». Щорічно з нагоди святкування Дня волонтера і добровольця та до Дня Збройних сил України разом із нашими друзями ГО «Патріот-2015» передаємо зібрану студентами волонтерську допомогу у зону проведення операції об'єднаних сил.


Не можна не відмітити, що відкриття меморіального стенду пам’яті загиблих студентів – це яскравий приклад волонтерської роботи всіх студентів КаДЕТ.


Студенти-екологи дбають про альпійську гірку та щорічно відновлюють рослинні насадження навколо технікуму. А ще вони щорічно беруть участь у всеукраїнській акції – прибирають міський пляж від сміття. У цьому році наші активісти-екологи взяли активну участь у зарибленні водоймища та висадили дерева біля будівлі технікуму.


Те, що було започатковано і зроблено продовжать інші, бо волонтерство – це постійний прояв доброти та самосвідомості!


Група ЕТ-17-2/9 (куратор Павленко Т. І.) підготували виховний проєкт на тему «Волонтерський рух у Кам’янському».



Матеріали посту підготувала Павленко Т. І.

114 переглядів

Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page