top of page

Виховний проєкт «Волонтерство –вимога часу»












Міжнародний день волонтерів світова громадськість відзначає 5 грудня. Рішення про це свято було прийнято Генеральною Асамблеєю ООН у 1985 році.

Волонтери – це люди, які витрачають свій вільний час на благо суспільства. Вони присвячують суспільству свій талант, час, енергію, не чекаючи винагороди. Такі люди добровільно зголошуються допомагати прибирати громадську територію, поширювати плакати чи брошури соціальної кампанії, готові безкоштовно проводити екскурсії рідним містом, бути перекладачами на великих міжнародних спортивних змаганнях. Вони допомагають персоналу в дитячих будинках і будинках престарілих, поспішають на допомогу при ліквідації наслідків стихійних лих.


Доброта і чуйність, співпереживання і щиросердечність, уміння розділити чужий біль, підтримати у важку хвилину, розрадити в горі й біді - це в характері нашого народу. Адміністрація, викладачі і студенти нашого технікуму не просто говорять про добро та чекають його від інших, а реально діють, намагаючись зробити світ кращим, красивішим своїми добрими справами.


Ми, студенти групи КН – 20, разом із групою КІ – 20 – 2 21 грудня 2020 року відвідали з благодійною акцією КЗ «Кам’янський спеціалізований будинок дитини» і привітали малечу з наступаючими Новорічними святами.

Ми завжди беремо участь в акціях доброти і милосердя та у щорічних вітаннях з Днем святого Миколая. Декілька років поспіль ми беремо участь у новорічній всеукраїнській акції «Подаруй диво». Щорічно з нагоди святкування Дня волонтера і добровольця та до Дня Збройних Сил України разом з ГО «Патріот-2015» передаємо зібрану студентами волонтерську допомогу у зону проведення операції об'єднаних сил.


Не можна не відмітити, що відкриття меморіального стенду пам’яті загиблих студентів – це яскравий приклад волонтерської роботи всіх студентів КаДЕТ.

Студенти-екологи дбають про альпійську гірку та відновлюють рослинні насадження навколо технікуму. А ще вони щорічно беруть участь у всеукраїнській акції – прибирають міський пляж від сміття. Наші активісти-екологи взяли активну участь у зарибленні водоймища та висадили дерева біля будівлі технікуму.


Щотижнево проводиться прибирання здобувачами освіти прилеглої території технікуму та «Вишневого садка», який був висаджений до річниці народження Т. Г. Шевченка.


Люди, які стають волонтерами, приносять користь суспільству, натомість отримують задоволення від життя, задоволення від своєї роботи, вдячність від людей, отримують позитивні емоції, знаходять нових друзів. Не будьмо байдужими! Одна добра справа для тебе – дрібничка, а для когось – мрія, цілий світ… Зробімо перший крок РАЗОМ! Разом до МАЙБУТНЬОГО!



Матеріали посту підготувала Шматок І. О., керівник навчальної групи КН-20


153 перегляди

Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page