top of page

Виховний проєкт «День пам'яті жертв Голодомору 1932–1933 рр.»


25 листопада 2019 року студенти I курсу групи ЕК-19-1/9 (куратор Клевцова Р.А.) та студенти IV курсу групи ЕТ-16- 1/9 (куратор Гармаш К.В.) презентували свій проєкт на тему: «День пам’яті жертв Голодомору 1932–1933 рр.»


Студенти груп провели пошукову і дослідницьку роботу, зібрали інформацію та підготували звіт про спогади своїх родин про страшні роки 1932–1933 рр. Зокрема, бабуся студентки Кашнер-Єгельської Марії написала вірш про страшні часи 1932-1933 рр., які пережила їх сім’я.  Також студенти переглянули відео зі спогадами бабусі викладача Гармаш К.В. про історію своєї родини в роки голодомору. Шамодіна О. чуттєво та проникливо виконала пісню «Свіча». Студенти запалили свічку пам’яті мільйонам загиблих від голоду українців.     


Головною метою проєкту було згадування історії нашого народу, вшанування пам’яті про мільйони безвинно замучених жертв, аналіз та осмислення власного минулого. Ми повинні зробити висновки сьогодні, щоб  ця страшна історія ніколи не повторилась!


З покоління в покоління треба передавати спогади своїх родин про голодомор. Треба берегти ці спогади, бо то – частина правдивої історії українського народу!


І головне – не дати гіркому досвіду минулого повторитись!



Матеріал посту підготували Гармаш К.В. і Клевцова Р.А.

136 переглядів

Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page