top of page

Виховний проєкт «Молодь і закон. Будуємо правову державу»


Традиційно у грудні в Україні проводять Всеукраїнський тиждень права.

За загальними нормами, повний «пакет» прав та обов’язків людина набуває з повноліття, тобто з 18 років. Однак вже від народження, дитина має певні права, які в міру дорослішання тільки розширюються. У дослідженні студенти групи спробували розібратись, які права та обов’язки набувають діти в різному віці.


В рамках підготовки до проекту «Молодь і закон. Будуємо демократичну державу» студенти групи ЕТ-20-1/9 взяли участь у заходах з нагоди відзначення Дня відповідальності людини

24.11.2021- Інформаційне досьє. «Декларація відповідальності людини Богдана Гаврилишина»

26.11.2021 долучились до дискусійної панелі «Соціальна відповідальність людини і громадянина»

Під час зустрічі довідались багато цікавої інформації про Богдана Гаврилишина – автора Декларації відповідальності людини.


Було проведено анкетування серед здобувачів освіти Кам’янського державного енергетичного технікуму.

Результати дослідження показали, що більшість респондентів знає про свої права, якими документами вони регламентуються, однак відповіді щодо того, хто має забезпечити виконання їх права-неоднозначні. Тому можемо зробити висновок, що підлітки потребують допомоги від спеціальних служб, які займаються захистом їхніх інтересів.


Зараз в Україні налічується понад 500 точок доступу до безоплатної правової допомоги, вони є у кожному регіоні.

Працює єдиний контакт-центр системи БЕЗОПЛАТНОЇ ДОПОМОГИ. Зателефонувавши на безкоштовний номер 0 800 213 103, усі українці, незалежно від віку та майнового стану, можуть отримати правову консультацію та дізнатися інформацію щодо захисту своїх прав.

Також є можливість поставити правове запитання у месенджер фейсбук-сторінки системи БЕЗОПЛАТНОЇ ДОПОМОГИ у приватний телеграм-чат або Viber. Отримати правову консультацію можна також у мобільному застосунку «Безоплатна правова допомога».


Під час карантину безоплатна первинна та вторинна правова допомога надається дистанційно. Надати необхідні документи можна через спеціально обладнані скриньки для кореспонденції або електронні засоби зв’язку (адреси та електронні пошти місцевих центрів з надання БВПД можна дізнатися на офіційному сайті системи.


Отримати юридичну консультацію або роз’яснення з правових питань можна:

– за безкоштовним телефоном системи БПД 0 800-213-103

– у месенджері Фейсбук

– у приватному чаті системи БПД у Телеграм

– у приватному чаті системи БПД у Вайбер

– написавши на електронну пошту центру з надання БВПД info@legalaid.gov.ua



Матеріали посту підготувала Гусак Н.С., керівник навчальної групи ЕТ-20-1/9

96 переглядів

Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page