top of page

Вікторина «Хімія - країна чудес!» до Міжнародного дня хімії

День хімії це свято, засноване різними організаціями, галузевими та професійними асоціаціями хімічного сектору Іспанії з метою сприяння поширенню хімічної науки та її промисловості.

15 листопада, відзначається День святого Альберта, покровителя хіміків, і з цієї причини ми згадуємо декларацію про хімію, автором якої був нобелівський лауреат Жан Марі Лен.

Історія людини та її розвиток були нерозривно пов'язані з прогресом науково-технічних знань. Наука була тим інструментом, який дав змогу людині з часом досягти більшої надії та якості життя. Серед усіх наук хімія, за фундаментальної та необхідної підтримки фізики, біології та інших галузей знань, зробила найбільший внесок у забезпечення відповідей на потреби людини.

17 листопаду 2023 року у Камянському енергетичному фаховому колежді була проведена Вікторина присвячена Міжнародному дню хіміі «Хімія – країна чудес!» серед здобувачів освіти І курсів, провела викладач Литвиненко О.А.

Здобувачі освіти повторили та узагальнили знання про тіла, речовини та явища, що оточують людину, їхні властивості та значення в природі та житті людини. Розвивали абстрактне мислення, допитливість, кмітливість, спритність, навички групової роботи, фізичні здібності. Виховували самостійність , почуття відповідальності, згуртованості, обережності, бережливого ставлення до свого здоров’я.

За результатами вікторини, яка складалась з 8 конкурсів, здобувачі освіти отримали такі місця:

І місце посіла команда групи БД-23-1/9, куратор Черниш Ю.П.;

ІІ місце посіла команда групи КН-23-1/9, куратор Бабієва Т.О.;

ІІІ місце посіла команда групи ЕТ-23-1/9, куратор Павленко Т.І.

За участь у вікторині отримали грамоти студенти групи ЕК-23-1/9 та КІ-23-1/9!

Усі здобувачі освіти були нагороджені солодкими призами, переможці – цінним подарунком!


Матеріали посту підготувала викладач хімії Ольга ЛИТВИНЕНКО.

65 переглядів

Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page