top of page

День української писемності та мови


День української писемності та мови відзначається 9 листопада.


Його встановлено указом Президента України 6 листопада 1997 року «на підтримку ініціативи громадських організацій в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця».


Щороку саме в День української писемності та мови стартує Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, а також проводиться Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, до якого приєднуються і українці за кордоном. Найголовніше в ньому – це і перевірка знань, а також солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово.


Студенти Кам'янського державного енергетичного технікуму долучилися до участі у Всеукраїнському радіодиктанті, який проводився 8 листопада.  Напередодні, 7 листопада, студенти, які мешкають у гуртожитку написали тренувальний диктант.


5 листопада було проведено І етап X Всеукраїнської олімпіади з української мови та XX Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика,  серед студентів І-ІІ курсів.


Вітаємо переможців, які гідно представлять навчальний заклад на регіональному рівні: Ковтун Сергій – КН-19-1/9, Путько Владислава – КН-18-1/9, Балабаєв Ростислав – ЕТ-19-1/9.


12 листопада завершилась участь студентів технікуму у Всеукраїнській онлайн олімпіаді з української мови «Всеосвіта Осінь 2019»


Студенти посіли:

ІІ місце – Піддубний Максим – КІ-18-1/9, Путько Владислава – КН-18 -1/9, Балабаєв Ростислав – ЕТ-18-1/9, Боднарюк Руслан – ЕТ-18-1/9.

ІІІ місце – Сердюк Владислав – КІ-18-1/9, Галушевська Алла – ЕК-19-1/9, Яковлев Олег – КІ-19-1/9, Ковтун Сергій – КН-19-1/9, Бондаренко Катерина – БД-19-1/9. Студенти отримали дипломи, сертифікати та листи подяки батькам.


Бажаємо нашим студентам тільки перемог!


66 переглядів

Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page