top of page

Міжнародний день спорту в КЕФК

6 квітня у світі відзначається Міжнародний день спорту на благо розвитку та миру /International day of Sport for Development and Peace/.

23 серпня 2013 року Генеральна Асамблея ООН прийняла резолюцію № A/RES/67/296, в якій проголосила 6 квітня Міжнародним днем спорту на благо миру та розвитку. Цей день обраний не випадково. Власне 6 квітня 1894р. у місті Афіни розпочалися І Олімпійські ігри сучасності.

Спорт на благо миру та розвитку – ключове формулювання цієї міжнародної події, яке підкреслює важливість і необхідність цього виду загальнолюдської діяльності для всіх нас, для суспільства, держави, урядових та неурядових організацій.

Здоровий спосіб життя, фізична та інтелектуальна активність є запорукою нашого загального процвітання і благополуччя.

Україна щороку  долучається до відзначення цього свята, розуміючи, що спорт має унікальну силу для того, щоб сприяти об’єднанню людей навколо миру, дружби та розвитку.


Здобувачі освіти, педагогічний колектив та співробітники Кам’янського енергетичного фахового коледжу напередодні свята (5 квітня 2024 року)  долучились до цієї події пропагування здорового способу життя, фізичної та інтелектуальної активності, так як саме це є запорукою благополуччя та процвітання людини.

Ранок 5 квітня всі бажаючі почали із динамічної руханки під сучасну україно-англомовну реміксовану музичну композицію. Запальна музика, гарний настрій, фізичні вправи додали всім бадьорості і дозволили відчути впевненість у собі, бажання займатись спортом та плідно працювати протягом дня.



Далі у програмі святкування здобувачі освіти долучились до флешмобу «White card»  Мої найкращі спортивні досягнення (відеоролик підготував Шаповал Євгеній, гр. КІ-23-1/9).



Здобувачі освіти КЕФК разом із Герасімовою Інною Михайлівною та Гобовою Аллою Володимирівною підготували фото-спорттрек в якому висвітлили спортивні події в яких брали участь протягом вересня-березня 2023/2024 н.р.



Павлюченко Олександра Володимирівна разом із Нікітою Олійником та студентами групи КІ-21-2/9 провели весело час на занятті «Цікава фізкультура», де вони мали можливість випробовувати себе і своїх одногрупників у змагальних і нестандартних інноваційних фізичних вправах, працювали у команді, виступали у ролі спортивних інструкторів.



Сміливо можемо казати, що у нашому коледжі СПОРТ поважають, СПОРТ люблять, СПОРТОМ займаються і це любов на все життя!

Регулярні фізичні навантаження у будь-якому віці допомагають жити довго і якісно. Тож 7 квітня Всесвітній день здоров'я ми всі зустрінемо, маючи міцне здоров’я, чудовий настрій та бажання удосконалювати свою спортивну майстерність на тренуваннях.

Наша порада більше рухайтеся і будете здорові!



Матеріали посту підготувала керівник фізичного виховання Інна ГЕРАСІМОВА.

94 перегляди
bottom of page