top of page

Міжнародний день студента



17 листопада – Міжнародний день студента – улюблене свято студентів і викладачів коледжу.

Українське студентство має власну історію, якою може пишатися. Визначні події нашого історичного часу: протистояння на Майдані, «Революція гідності», війна проти росії, волонтерський рух – не обійшлись без свідомої молоді – студентів. Вони відкрито виявляють свою громадянську позицію, патріотизм та почуття милосердя в усі часи. Студентство є одним із самих прогресивних верств суспільства. Сміливість і відвага, постійне втілення новаторських ідей, тяга до справжніх ідеалів свободи – ось взірець до загального наслідування і приклад для майбутніх поколінь.

Не будемо забувати, що Міжнародний день студентів присвячений подіям 17 листопада 1939 року, коли фашисти арештували більше 1200 учасників чеської організації студентів, які намагалися боротися проти фашизму. В цей день лідерів організації було розстріляно, а інших студентів та викладачів було насильно відправлено в концтабори. На честь студентів-патріотів і був встановлений Міжнародний День студента.

Саме слово «студент» походить з латинської мови й дослівно означає людину, яка старанно працює і навчається.

Студент – це унікальна, життєрадісна, цілеспрямована і доброзичлива людина.

Студенту вдається жити на контрастах: бути відповідальним і водночас легковажним, серйозним і веселим.

Він бідний, але йому належить цілий світ.

Він і віддзеркалення нашого сьогодення, і представник сонячного майбутнього.

Він нікуди не поспішає і саме тому встигає жити.

Студент – це велика дитина, яка вміє виживати в дорослому світі.


Отже, від імені адміністрації, профспілкового комітету, педагогічного колективу Кам’янського енергетичного фахового коледжу вітаємо наших студентів! Хай зустрічаються на дорозі знань тільки цікаві та добрі викладачі! Хай легко здаються сесії! Бажаємо вам завжди бути переможцями, не втрачати дух свободи і впевнено дивитися в завтрашній день!



Напередодні свята, 16 листопада, студенти відвідали Академічний театр імені Лесі Українки, де отримали нагороди, привітання і позитивні емоції.




Матеріали посту підготували: Яна БОЖКЕВИЧ, Марина СТЕЦ, Світлана ПОНАЙДА, Юлія ПЕТРЕНКО, Наталія ГОРБОНОС.

Фото: Іван МЕДИНСЬКИЙ, Діана ЖУРАКОВСЬКА, керівники груп.

213 переглядів

Пов'язані пости

Дивитися всі
bottom of page