top of page

Стій за свободу: Крим у серці!

Крим... Слово, яке викликає приємні спогади: море, гори, відпочинок, табори, активне безтурботне життя без війни. Кримський півострів - це перлина, осередок унікальності, місце яке має багатовікову історію і пройшло тернистий шлях свого розвитку. Споконвічно Крим був «ласим шматочком» для різних народів - таври, готи, татари, греки, османи тощо.

19 лютого в рамках тижня циклової комісії соціально-гуманітарних дисциплін було проведено виховний захід до Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополя «Стій за свободу: Крим у серці» для здобувачів освіти 1-2 курсів. Захід пройшов у формі віртуальної екскурсії кримським півостровом, під час якої згадали історію Криму, поговорили про корінні народи - кримчаків, караїмів, кримських татар; дізналися коли і за яких обставин півострів увійшов до складу росії , коли почали вибудовувати міф про «споконвічно російський Крим». Здобувачі освіти змогли також розвінчати і інші міфи, пов’язані з передачею Криму до складу України Хрущовим у 1954 році, а також поговорили про розвиток півострова, здобуття ним незалежності і окупацію, а в подальшому анексію українського Криму російськими військами.

Захід супроводжувався відеофрагментами, вирізками з інтерв’ю а також інтерактивними завданнями. Наприкінці зустрічі виготовили листівки-подяки для військових.




Матеріали посту підготувала викладач історії Ольга ГУСАК.

bottom of page