top of page

Тиждень циклової комісії екологічних дисциплін


З 08.04.2024 по 12.04.2024 відбувся тиждень циклової комісії екологічних дисциплін.


Україна зіткнулася з проблемами боротьби з забрудненнями довкілля ще до повномасштабного вторгнення росії.

Світ стоїть на порозі грандіозних змін, і серед цього трансформаційного ландшафту Україна постає перед свідомим вибором – узгодити своє майбутнє з екологічною чутливістю. На цьому шляху, еколог бере на себе важливу роль: провідника і вартового сталого розвитку.

Україна щоденно стикається зі складною мозаїкою екологічних викликів. Тінь індустріалізації, що насунулась, у поєднанні з воєнним життям розпочала еру промислових і побутових відходів, які мільйонами тон накопичуються, але роками не переробляються належним чином. 

Повномасштабне вторгнення росії на територію нашої країни ще більше погіршило цей ландшафт: руйнування Каховської ГЕС, обстріли міст і мінування родючих полів, вразливість атомних електростанцій, а також тривожні наслідки застосування хімічної зброї та масові поховання.

Оскільки Україна йде курсом європейських принципів, ця сувора картина підкреслює необхідність термінового повороту до екологічної свідомості. Це більше, ніж геополітична позиція, це суттєва переоцінка, це зобов'язання змінити старі парадигми, поставивши довкілля на один щабель із розвитком.

Висококваліфікований фахівець сьогодні — чисте довкілля та доглянута планета завтра!

Протягом тижня здобувачі освіти-екологи демонстрували засвоєні компетентності з фахових дисциплін. Брали участь у фахових заходах, конкурсах та олімпіадах.

На початку тижня ЦК було оголошено загальний збір макулатури під гаслом «Макулатуру здавай – перемогу наближай». Результати та найактивніші групи будуть оголошені наприкінці травня.

Розпочався тиждень з зустрічі в мінералогічному музеї «Ранкова зустріч в музеї» зі здобувачами освіти І та ІІ курсів спеціальності 101 Екологія.

09 квітня для здобувачів ІІ та ІІІ курсів спеціальності 101 Екологія була проведена вікторина у вигляді брейн-рингу з хімії.

10 квітня відбулися фахові олімпіади з дисциплін:

1. «Біологія і екологія» серед здобувачів освіти ІІ курсу. Переможницею стала студентка групи КН-22-1/9 Богуцька Олена та  Мединський Іван, студент групи КІ-22-1/9.

2. «Урбоекологія» серед здобувачів-екологів ІV курсу. Переможцем став студент групи ЕК-20-1/9 Зезера Дмитро.

Серед здобувачів освіти І та ІІ курсів проведений еко-батл «Кмітливий енвайронментолог». За результатами конкурсу перше місце посіла команда І курсу ЕК-23-1/9 «Квіточки».

10 та 11 квітня відбувся захист курсового проєкту з дисципліни «Урбоекологія» на якому здобувачі групи ЕК-20-1/9 демонстрували свої роботи.

11 квітня для здобувачів освіти всіх курсів спеціальності 101 Екологія  проведено еко-конференцію на тему: «Екологічні катастрофи».

12 квітня здобувачі-екологи ІІІ та IV курсів продемонстрували свої фахові компетентності в конкурсі «Кращий за фахом». Найкращі результати показала команда «Джокери» (здобувачі освіти ІІІ курсу, гр ЕК-21-1/9).




Матеріали посту підготувала голова циклової комісії екологічних дисциплін Оксана СУДАК.

bottom of page