top of page

Участь здобувачів освіти в обласній науково-практичній конференції «Захисні споруди та забезпечення фізичної безбар’єрності»

25 квітня 2024 року відбулась обласна науково-практична конференція «Захисні споруди та забезпечення фізичної безбар’єрності» на базі Дніпровського фахового коледжу будівельно-монтажних технологій та архітектури.

Учасників конференції залучили до обговорення питань з проєктування, будівництва і утримання захисних споруд цивільного захисту та впровадження сучасних будівельно-монтажних технологій при проєктуванні та зведенні захисних споруд цивільного захисту. Розглянули нормативні вимоги до проєктування захисних споруд та стратегії їх впровадження, а також шляхи забезпечення доступності маломобільних груп населення до укриттів та умови їх реалізації.

Здобувачі освіти відділення «Електричної інженерії та будівництва» групи БД-22-1/9 Кам’янського енергетичного фахового коледжу Валерія БРИЛЬОВА та Роман БАЙБАРА під керівництвом викладачів спеціальних дисциплін Ірини ГЕЄР та Ольги СТИЦЮК взяли участь у конференції з доповіддю за темою «Найпростіші укриття, їх улаштування та утримання».

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну дуже гостро постало питання захисних споруд цивільного захисту для потреб населення. Наразі проєктуються, будуються, реконструюються захисні споруди по всій території України, але, на жаль, їх недостатньо. В особливий період нарощування фонду захисних споруд здійснюється шляхом будівництва швидкоспоруджуваних укриттів або облаштування найпростіших існуючих.




Матеріали посту підготувала голова ЦК будівельних дисциплін Наталія ГОРБОНОС.

35 переглядів
bottom of page