top of page

Х Всеукраїнська студентська науково-методична конференція «Неолімпійський спорт: історія, проблеми, управління та система підготовки спортсменів»


Розвиток і популяризація неолімпійських видів спорту в Україні є у приорітеті фахівців у сфері фізичної культури та спорту. Для обговорення проблемних питань та розгляду пропозицій з піднятої тематики Придніпровська державна академія фізичної культури і спорту збирає українське студентсво для того, щоб молоді спікери могли  на відкритому прес майданчику  поділитись своїми дослідженнями у цій сфері або практичними напрацюваннями.

Такі публічні виступи проводяться щорічно. У цьому році 05 квітня  студентки ІІІ курсу гр. КН-21-1/9  Кам’янського енергетичного фахового коледжа  Алтова Єлизавета та Шевченко Анастасія (науковий керівник Герасімова Інна Михайлівна) брали участь у ювілейній Х Всеукраїнській студентській науково-методичній конференції «Неолімпійський спорт: історія, проблеми, управління тасистема підготовки спортсменів».

Наші дівчата у своєму докладі: «Шашки, як альтернатива руховій активності на заняттях з фізичного виховання під час повітряних тривог», презентували практичні напрацювання викладачів фізичного виховання та студентів КЕФК в організації занять з фізичного виховання під час оголошеного військового стану та повітряних тривог. У своєму докладі і під час презентації дівчата висвітлили переваги шашок для швидкої зміни рухової діяльності в укритті під час повітряної тривоги, продемонстрували як поводяться онлайн заняття з шашок під час дистанційного навчання, як наш заклад освіти проводить змагання з шашок та шахів не тільки на рівні коледжу, а є і майданчиком для проведення змагань на рівні міста та області.

Студенти, майбутні спеціалісти у сфері фізичної культури та спорту, викладачі кафедр фізичного виховання провідних вишів України із зацікавленням слухали доклад, переглядали відзняті відеоматеріали із практичних занять та змагань з шашок, шахів, які протягом останніх двох років проводяться у КЕФК під час російської агресії проти України. Дівчата, відповідаючи на поставлені питання, більш докладніше розповіли і про особистий досвід гри у шашки в укритті під час повітряних тривог, наголосили на тому, що шашки їм дають можливість бути поруч із одногрупниками, гра знімає психологічне напруження і відволікає від перенавантаження стресу під час повітряних тривог.

По закінченню конференції її організатори звернули увагу всіх учасників на те, що Кам’янський енергетичний коледж на протязі всіх років є єдиним закладом фахової передвищої освіти, який не готує фахівців з фізичного виховання і спорту, але тут адміністрація, викладачі та здобувачі освіти велику увагу приділяють розвитку олімпійських та неолімпійських видів спорту, їх популяризації серед молоді, проводячи різноманітні оздоровчі, спортивно-масові заходи та змагання.

Фізична культура та спорт у Кам’янському енергетичному фаховому коледжі завжди були, є і будуть на першому місці, так як здоров’я молоді це запорука сталого розвитку нашої держави Україна!




Матеріали посту підготувала керівник фізичного виховання Інна ГЕРАСІМОВА.

45 переглядів
bottom of page