top of page

Інтелектуальна гра «Географічне доміно» до Міжнародного дня Чорного моря


У світі в останній день жовтня відзначають Міжнародний день Чорного моря. Саме 31 жовтня 1996 року шістьма причорноморськими країнами підписано стратегічний план із реабілітації та захисту Чорного моря. Його суть — у проведенні різноманітних досліджень морського середовища і визначення основних заходів для його покращення. Тоді ж заснували свято.


У морі мешкає більше 2,5 тис. видів тварин і риб. Рослинний світ моря представлений більш ніж 270 видами багатоклітинних зелених, червоних і бурих донних водоростей, фітопланктон включає не менше 600 видів. Міжнародний день Чорного моря святкують 31 жовтня. Головна теза і тема цього дня - екологія чорноморського басейну і її збереження. У цей день проводяться активні заходи щодо інформування широкої громадськості про сферу і проблеми його екології, поточний екологічний стан і дії, щодо її поліпшення, в тому числі і заходи протидії перелову риби, який завдає значної шкоди морській екосистемі.

31 жовтня серед здобувачів освіти І курсу КЕФК було проведено інтелектуальну гру «Географічне доміно» до Міжнародного дня Чорного моря. Переможці нагороджені грамотами.





Матеріали посту підготувала викладач географії Тетяна БАБІЄВА.


bottom of page